fbpx
Reservation
Roermondsplein 35, 6811 JN Arnhem geopend van donderdag t/m zondag +31 26 848 1697

TableBooking
  Wijnen

  Wijnenbij 't Amusement

  Wijn wordt gemaakt in de wijngaard. Dat is onze stellige overtuiging. Daarom werken we uitsluitend samen met gepassioneerde wijnboeren die op kleine schaal produceren. Ze kennen de grond waarop de stokken groeien en ze weten precies wanneer de druiventrossen rijp genoeg zijn om geoogst te worden. Want onze wijnboeren lopen zelf door de wijngaard.

  En dat proef je. 

  Al onze wijnen worden op biologische of biodynamische wijze gemaakt. De Nederlandse wijnbouw is nog steeds beperkt, maar is zeker in opkomst. Niet alleen in het verbouwen van druiven, maar ook zeker in het produceren van gastronomische wijnen.

  Langzaam maar zeker zijn wij in staat om onze wijnen dichter bij huis te halen.
  Momenteel werken we samen met de volgende leveranciers: 

  Wilde Wijnen
  Wilde Wijnen zijn ‘natuurwijnen’ die energiek, spannend, puur en zuiver zijn. Voor sommige mensen even wennen… Je kan er lang over praten, maar leuker en lekkerder is het om ze te drinken en te ervaren.

  Wilde Wijnen zijn gemaakt van de gezondste druiven die groeien op onbespoten ‘schone’ grond, alleen dan kan je wijn maken zonder toevoegingen en pesticiden. Onze wijnmakers werken met bezieling, passie en vooral talent. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor hun wijn, de rendementen zijn laag, meestal veel lager dan de norm van de streek. Plukken gebeurt met de hand, druif voor druif, stok voor stok, soms in meerdere dagen totdat alle druiven rijp zijn.

  Nobel Wijnen (Arnhem)
  Jeroen en Nanette runnen sinds 2004 Nobel Wijnkoperij in Arnhem. Al hun wijnen zijn edel en eerlijk. 

  Zij delen hun passie voor kwaliteitswijnen en delicatessen en vinden het een uitdaging om met de klant mee te denken en hen te adviseren. Zij geven advies over wijn-spijscombinaties, zoeken naar specifieke wijnen en/of verzorgen wijnproeverijen op locatie. Of wil men misschien een wijnkelder aanleggen?
  Op iedere wens wordt ingespeeld en een persoonlijke benadering vinden zij erg belangrijk.

  Pangkarra (Arnhem) 
  In het hartje van Klarendal, in misschien wel in de hipste straat van Arnhem ligt de wijnkoperij van Pangkarra. Met veel enthousiasme wordt er regelmatig gezocht naar nieuwe ontdekkingen en kleine familiedomeinen waar uiteraard de passie voor wijn hoog in het vaandel staat. Bij het selecteren van de wijnen wordt rekening gehouden met biologisch en ecologisch verantwoorde teelt. Iedere wijn heeft dus een eigen verhaal. 

  De Nederlandse wijnwinkel

  De Nederlandse Wijnwinkel is de eerste en enige online winkel gespecialiseerd in wijnen van Nederlandse bodem. De Nederlandse wijnbouw is flink in ontwikkeling en steeds meer wijnen kunnen rekenen op nationale en internationale herkenning en waardering. Toch is lang niet elke Nederlandse wijn ‘lekker’. Daarom maakte de Nederlandse Wijnwinkel een selectie onder de ruim 180 Nederlandse wijnmakers. Alle geselecteerde wijnmakers zijn bezocht om een indruk te krijgen van het domein en de manier waarop de wijnen worden gemaakt.

  Nevel (bier)

  Nevel maakt wilde bieren in Nijmegen. Bieren die niet schreeuwen, maar die veel te zeggen hebben. Een herkenbaar karakter met uitdagende smaken, maar ook verfrissend, doordrinkbaar en laag in alcohol. Met natuurlijk geteelde kruiden, fruit, boombast en zelfs groenten uit onze eigen omgeving. Lokale leveranciers krijgen van ons een eerlijke prijs voor hun producten, zodat zij duurzaam kunnen blijven telen. Brouwen is voor ons meer dan alleen bier maken; het is de weg naar een nieuwe balans.


  Kerst bij 't Amusement

  Vanwege de aangescherpte corona maatregelen zijn wij momenteel helaas gesloten. We zijn ook niet open voor de lunch.

  Wil je verzekerd zijn van een culinaire Kerst? Bestel dan onze Amusement Thuis Kerstbox.  Het is ook mogelijk om grotere hoeveelheden van deze boxen af te nemen, voor bijvoorbeeld werknemers of als relatiegeschenk. 

  Denk ook eens aan een cadeaubon van 't Amusement! 

  Of neem een kijkje bij de Culi Giftshop. We stellen ook graag een culinair pakket op maat voor je samen.

  In de maand december zullen we het een en ander organiseren binnen de mogelijkheden die we hebben. Wil je hier als eerste van op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! 

  We respect your privacy.