fbpx
Reservation
Roermondsplein 35, 6811 JN Arnhem geopend van donderdag t/m zondag +31 26 848 1697

TableBooking
  Hetteam

  Restaurant't Amusement

  In augustus 2011 opende ik na het winnen van Masterchef mijn eigen restaurant aan het Roermondsplein in Arnhem. Een prachtige locatie aan de rand van het centrum van Arnhem, vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station en op steenworp afstand van de Rijnkade. Het moderne pand is in de jaren ’90 gebouwd. De uitstraling is eigentijds, met zowel industriële als kleurrijke accenten. Achter het restaurant bevindt zich een intieme stadstuin waar het bij mooi weer bijzonder sfeervol tafelen is.

  Meer informatie, recepten, een webshop en leuke artikelen vind je op mijn eigen website esteestrooker.nl!


  Estée Strooker


  onsteam

  Estée Strooker

  Eigenaar / Chefkok
  Estée is al werkzaam bij 't Amusement sinds het begin der tijden, ondertussen dus al ruim tien jaar! Toentertijd is ze eigenlijk met 't Amusement begonnen uit eigenwijsheid. Ze wilde niet voor een baas werken en dacht het zelf wel te kunnen. Die lichte arrogantie en overschatting heeft haar toen durven 't Amusement te openen, terwijl ze pas twintig jaar oud was. Ondertussen ziet ze de reis die ze heeft doorgemaakt als een echte leerschool, mijn opleiding. Waarin ze zich steeds meer is gaan specialiseren in de Nederlandse keuken, lokale ingrediënten en bewustwording rondom onze eetcultuur en ons eetpatroon. Dat geeft haar werk als chefkok ook meer lading en inhoud. "Ik vind het super gaaf om continu in beweging te zijn met het team. Dat we keer op keer mensen weten te verrassen en dat ze het zo waarderen dat ze ook weer terug komen. Ik vind de creativiteit van koken het allerleukste. Ook ben ik trots op het team en op de verscheidenheid aan mensen die samen zo'n ijzersterk team vormen. Het stomst vind ik eigenlijk mijn eigen gebrek aan structuur. En dat ik daardoor wel eens slecht ben in time management", aldus Estée. In haar (spaarzame) vrije tijd zingt en danst ze graag en is ze actief bezig met yoga. Dit jaar is Estée zelfs met een yoga opleiding begonnen. De handstandjes zijn favoriet op dit gebied. Favoriete drankje: Licht geoxideerde Oolong thee

  Chantal Touzani

  Bedrijfsleider
  Chantal werkt (met een kleine tussenpauze) sinds 2013 bij ‘t Amusement. Over een glazen plafond hoeven te het niet te hebben bij ‘t Amusement want Chantal begon als stagiair in de keuken en is tegenwoordig onze bedrijfsleider. Alle financiële zaken, logistiek, planning en aansturing aan de voorkant wordt door haar verzorgd. Daarnaast is Chantal altijd druk in de weer met onze binnentuin en alle bloemstukken binnen. In haar vrije tijd is ze ook te vinden in de horeca. Uitgebreid uit eten met vrienden en vriendinnen, Café de Schoof mag daarin niet ontbreken. . . . Favoriete drankje: (Dure) witte wijn of bubbels, anders Espresso Martini (Gemaakt door Robert van Vieux Paris)

  Luuk Wojcik

  Junior Souschef
   Luuk wilde graag voor een vrouwelijke chef werken en kwam zo bij 't Amusement terecht in 2018, een plek waar gewerkt wordt op een goed niveau, waar je kok en mens tegelijk kunt zijn. Luuk is ondertussen doorgegroeid naar unieke gastheer/kok positie, waarin hij ook vooral aandacht besteed aan de opmaak van de gerechten, die hij vervolgens aan tafel in geheel eigen stijl komt toelichten. Luuk komt oorspronkelijk uit Limburg en dat hoor je soms nog terug in zijn uitleg over de gerechten. (De woorden “verse kersen“ lukt nog niet helemaal in het Arnhems). Luuk is naast zijn werk ook schrijver, van voornamelijk poëzie. Als een echt nachtdier kan hij zijn inspiratie en frustratie van het horeca bestaan goed kwijt in zijn teksten.
  Favoriete drankje: Port of zwaar bier

  Britte van Die

  Allround keukenmedewerker
  Britte zocht in de zomer van 2016 een bijbaantje, en kwam terecht bij ‘t Amusement. Sindsdien is zij blijven haken, soms weg geweest in verband met een buitenlandse stage maar ze blijft trouw aan Estée en het team.  Britte is een bezige bij, net haar agrarische bedrijfskunde studie achter de rug, sinds maart raadslid in haar gemeente en is net begonnen aan haar master. Op werk kan ze tot rust komen, het is een soort van meditatie. Zoals ze zelf zegt: “ik kan mijn verstand tijdens werk op nul zetten en mij volledig focussen op het servies”.
  Favoriete drankje: Moscow Mule of huisgemaakte vlierbloesem siroop met bruiswater  

  Lola Berendsen

  Junior Souschef
  Lola is in 2019 begonnen als stagiair in de keuken en is inmiddels een bijna onmisbare schakel in ons keukenteam. Met grote zorg en orde is ze verantwoordelijk voor de koude kant in de keuken. Tevens zoekt Lola onze super lekkere kazen uit en is ze daarin altijd op zoek naar nieuwe en originele kazen. Ze is onze meest vrolijke collega die met haar aanwezigheid altijd een hoop positiviteit meebrengt. Je kan met haar altijd lachen maar in het drukst van de strijd kan ze juist heel serieus werken. Ze raakt nooit in paniek. Lola vindt een van de leukste dingen aan werken bij ‘t Amusement de gasten vertellen over onze gerechten, vooral als iedereen lekker onze binnentuin zit. Lola is als ze vrij is veel te vinden in vintage-winkels of thuis met vriend Joris en de katten.
  Favoriete drankje: Auxerrois van de Kleine Schorre of Campari Tonic

  Jules Borninkhof

  Keukenchef
  Jules werkt sinds september 2020 bij 't Amusement. Hij had Estée gezien in het televisieprogramma de Nieuwe Garde en toen hij niet veel later naar Arnhem verhuisde wist hij: daar moet ik eens een kijkje nemen! Jules is een opgeruimd type en wil ook nog weleens de zooi van zijn collega's opruimen. Daarnaast wijst hij de afwassers er met enige regelmaat op dat ze niet zo vaak op hun telefoon moeten kijken. Wat hij het leukste vindt in de keuken? Eigenlijk een heleboel! Het bonnen scherm bijhouden, zijn collega's, zingen bij het koken en een goede cuisson (vakterm voor: de juiste garing). Het minst leuk: een slechte cuisson (goh ;-)) en wanneer andere chefs niet genoeg massa hebben gezet. Verder speelt Jules graag piano, tekent, maakt lange wandelingen in het bos en zoekt daar paddestoelen in het juiste seizoen. En tegen een avond pilsjes drinken zegt hij ook geen nee.
  Favoriete drankje: Jonge Graanjenever

  Bram van de Logt

  assistent-sommelier/medewerker bediening
  Bram staat ook wel bekend als de dranken-man. Klassieke wijnen en cocktails daarin voorop. Ook mag hij graag een glaasje cognac drinken. Bram is onze gouden jongen in de bediening die onze gasten op meeslepende wijze een bijzondere avond bezorgt. Hij kan oneindig vertellen over de dranken die hij bij onze gerechten serveert. Voor elk service beginnen we met een korte briefing meestal onder leiding van Bram die ons allemaal alvast even op zweept voor een mooie avond. (Vervolgens deelt hij ons allemaal een smintje uit). In zijn vrije tijd is hij een groot Tolkien-fan en vind je hem veel achter zijn computer of op het dakterras. Favoriete drankje: Een ijskoude Jupiler of Cabernet Sauvignon

  Julia Hella Ranft

  Sommelier
  Zomer 2020 kwam Julia parttime bij ons in dienst, de andere helft van haar uren voldeed de bij Vieux Paris, de zaak van de oom van Estée. Na niet al te lang kwam toch de openbaring dat Julia bij ‘t Amusement meer op haar plek was. Vooral door haar intrinsieke motivatie om de wereld een beetje beter te maken. Op autodidactische wijze is ze voor ‘t Amusement dieper gedoken in gastronomische dranken; Wijn, bier en non-alcoholisch (vooral thee is een obsessie momenteel). Door de lieve reacties van onze gasten wordt Julia soms wat emotioneel, gelukkig wordt ze dan opgevangen door de rest van het team, liefkozend werkfamilie genoemd. Thuis heeft Julia een kleine kinderboerderij ingericht in haar tuin, vanuit waar we ook  wel eens de meest verantwoorde eitjes serveren in ons menu.
  Favoriete drankje: de meest funky oranje wijnen of een hele ordinaire Chardonnay

  Eliam Sanchez Hidding

  Hoofd afwas/magazijn meester
  Eliam is in de drie jaar die hij bij het Amusement werkt enorm gegroeid in zijn motivatie en kunnen. Hij staat voornamelijk in de afwas maar als het wonderkind dat hij is draait hij ook wel eens een dagje mee in de keuken of in de bediening. Altijd vrolijk, kijkt soms iets teveel op zijn telefoon zoals iemand van zijn leeftijd betaamd, maar desalniettemin een waardevol onderdeel van ons team!
  Favoriete drankje: Aperol Spritz met slagroom (?)

  Nova Jongmans

  Medewerker bediening
  Onze nieuwste aanwinst in het bedieningsteam. Nova had al eerder in de bediening gewerkt en is via Lola bij ons terecht gekomen. Nova heeft in de tijd dat ze bij ons werkt heel veel geleerd, vooral ook omdat ze zelf graag wil leren. Ze pikt alles snel op en is heel gezellig en vlot met onze gasten. Nova vindt het fijn te merken dat ze ook steeds beter wordt in haar werk. Als Bram of Julia er een dag niet zijn zal ze je ook dingen vertellen over onze wijnen. In haar vrije tijd heeft Nova altijd wel een feestje maar dat laat haar niet beletten om de volgende dag weer fris en fruitig aanwezig te zijn. Favoriete drankje: Verdicchio van Mazzola