fbpx
Reservation
Roermondsplein 35, 6811 JN Arnhem geopend van donderdag t/m zondag +31 26 848 1697

TableBooking
  Hetteam

  Restaurant't Amusement

  In augustus 2011 opende ik na het winnen van Masterchef mijn eigen restaurant aan het Roermondsplein in Arnhem. Een prachtige locatie aan de rand van het centrum van Arnhem, vijf minuten lopen vanaf het Centraal Station en op steenworp afstand van de Rijnkade. Het moderne pand is in de jaren ’90 gebouwd. De uitstraling is eigentijds, met zowel industriële als kleurrijke accenten. Achter het restaurant bevindt zich een intieme stadstuin waar het bij mooi weer bijzonder sfeervol tafelen is.

  Meer informatie, recepten, een webshop en leuke artikelen vind je op mijn eigen website esteestrooker.nl!


  Estée Strooker


  onsteam

  Estée Strooker

  Eigenaar / Chefkok
  Estée is al werkzaam bij 't Amusement sinds het begin der tijden, ondertussen dus al ruim tien jaar! Toentertijd is ze eigenlijk met 't Amusement begonnen uit eigenwijsheid. Ze wilde niet voor een baas werken en dacht het zelf wel te kunnen. Die lichte arrogantie en overschatting heeft haar toen durven 't Amusement te openen, terwijl ze pas twintig jaar oud was. Ondertussen ziet ze de reis die ze heeft doorgemaakt als een echte leerschool, mijn opleiding. Waarin ze zich steeds meer is gaan specialiseren in de Nederlandse keuken, lokale ingrediënten en bewustwording rondom onze eetcultuur en ons eetpatroon. Dat geeft haar werk als chefkok ook meer lading en inhoud. "Ik vind het super gaaf om continu in beweging te zijn met het team. Dat we keer op keer mensen weten te verrassen en dat ze het zo waarderen dat ze ook weer terug komen. Ik vind de creativiteit van koken het allerleukste. Ook ben ik trots op het team en op de verscheidenheid aan mensen die samen zo'n ijzersterk team vormen. Het stomst vind ik eigenlijk mijn eigen gebrek aan structuur. En dat ik daardoor wel eens slecht ben in time management", aldus Estée. In haar (spaarzame) vrije tijd zingt en danst ze graag en is ze actief bezig met yoga. Dit jaar is Estée zelfs met een yoga opleiding begonnen. De handstandjes zijn favoriet op dit gebied.

  Chantal Touzani

  Bedrijfsleider
  Chantal kwam het team van 't Amusement versterken toen het net een jaar open was. Ondertussen loopt ze hier dus alweer 8 jaar rond. Ze kwam binnen als stagiair. Ze zocht een stage toen ze bezig was met de koksopleiding. Bij 't Amusement ging er net een kok weg, dus ze kwam precies op het goede moment binnen. Het leukste vindt Chantal het om te zien hoe het restaurant en het team groeit. Er is een hoop gebeurd in de afgelopen 8 jaar! Er worden steeds weer betere gerechten gemaakt en de sfeer dat iedereen wil groeien, die is er ook echt in het team. Waar Chantal niet blij van wordt is als de dag heel chaotisch verloopt, waardoor je eigenlijk constant achter de feiten aanloopt. Dan is er tijd tekort om alles goed uit te voeren, zoals je het eigenlijk voor ogen had. Ondertussen is Chantal doorgegroeid naar bedrijfsleider. Ze staat dus niet meer in de keuken, maar is fulltime front of house te vinden. Chantal organiseert in haar vrije tijd nog steeds graag etentjes voor vrienden en familie, waarbij ze dan lekker uitgebreid en in alle rust voor ze kookt.

  Luuk Wojcik

  Zelfstandig werkend kok
  Luuk wilde graag voor een vrouwelijke chef werken en kwam zo bij 't Amusement terecht. Werken op een leuk en goed niveau, waar je kok en mens tegelijk kunt zijn, dat was waar hij naar op zoek was. En dat heeft hij gelukkig bij 't Amusement kunnen vinden. Ondertussen is het alweer twee jaar geleden dat hij hier in de keuken begon. Luuk is ondertussen doorgegroeid naar unieke gastheer/kok positie. Hij maakt zowel koude als warme gerechten, zorgt voor een mooie opmaak van de borden en komt graag bij je aan tafel om te vertellen over de creaties. Het leukst aan zijn werk vindt hij het iets tijdelijks neer te zetten (eten) en hopen dat het blijvend is. "Te weten dat het niet voor niets is geweest, dat het land niet voor niets is gerooid." Als je hem vraagt wat hij het minst leuk vindt, dan is dat "te weten dat als ik thuiskom, mijn schmutzige sokken uittrek, een tosti camembert bak en pietluttige Youtubefilmpjes kijk, dat ergens iemand lekkerder slaapt." Uit deze woordkunst kan je wellicht wel opmaken dat Luuk in zijn vrije tijd graag schrijft en leest. Verder is hij graag buiten, oefent veel met het hooghouden van skittles en neuriet graag in de douche.

  Britte van Die

  Allround keukenmedewerker
  Britte begon 2 jaar geleden bij 't Amusement. Ze is wel eens weggeweest tussendoor in verband met stage en momenteel staat ze vooral in de keuken van het andere restaurant van Estée: Eetwinkel STROOM. Een multi-inzetbaar keukentalent dus. In 2016, als 16-jarige, was Britte op zoek naar een zomerbaantje. Haar moeder vond het tijd dat ze wat werkervaring op ging doen. Ook al woonde ze in Zuid-Frankrijk, in de zomer was ze in Nederland en schreef een mail naar Estée (enigszins gepusht door haar moeder). De passie voor koken zat er al sinds jongs af aan in en ze kende Estée van haar kookprogramma's bij 24Kitchen. Die zomer mocht Britte een aantal weken ervaring op doen in 't Amusement. De weken vlogen voorbij en Britte en Estée zijn het contact niet meer verloren. Toen ze weer terugverhuisde naar Nederland om te gaan studeren kon Britte direct bij Estee aan de slag om te werken in de keuken 1 a 2 dagen per week. En er wordt nog steeds veel geleerd in de keuken. Britte geniet ervan nieuwe smaakcombinaties en verschillende kookbereidingen te leren kennen. Minder leuk vindt ze de late uren: de horeca heeft een avondmens van haar gemaakt. In haar vrije tijd sport Britte graag, is ze te vinden in de (moest)tuin, waar ook bijen worden gehouden of struint ze door kringloopwinkels.

  Lola Berendsen

  Zelfstandig werkend kok
  Lola begon eind 2019 in 't Amusement als stagiaire. Ze kwam bij 't Amusement terecht omdat ze dacht er veel te kunnen leren. Ze had zin om zichzelf culinair te ontwikkelen. Ondertussen is Lola bijna elke dag bij 't Amusement. Het werk beviel haar zo goed en Lola beviel ons zo goed dat ze nooit meer is weggegaan. Het leukste aan haar werk vindt ze het om de mooie gerechten die we maken naar de gasten te brengen. De blije reacties die ze dan krijgt; die geven haar een boost! Dat maakt dat ze haar werk met veel plezier doet. Gelukkig is Lola ook blij met haar collega's. Ze blijft graag hangen om samen een sluitdrankje te drinken. Op de vraag wat ze het minst leuk vindt aan het werk kan ze geen antwoord bedenken. Bij 't Amusement heeft ze helemaal haar plekje gevonden. En als ze een keer niet aan het werk is, vind je Lola bij vrienden of familie of is ze ergens aan het feesten met een lekker drankje in de hand. Uiteraard speelt ook lekker eten een belangrijke rol in haar leven.

  Jules Borninkhof

  Keukenchef
  Jules werkt sinds september 2020 bij 't Amusement. Hij had Estée gezien in het televisieprogramma de Nieuwe Garde en toen hij niet veel later naar Arnhem verhuisde wist hij: daar moet ik eens een kijkje nemen! Jules is een opgeruimd type en wil ook nog weleens de zooi van zijn collega's opruimen. Daarnaast wijst hij de afwassers er met enige regelmaat op dat ze niet zo vaak op hun telefoon moeten kijken. Wat hij het leukste vindt in de keuken? Eigenlijk een heleboel! Het bonnen scherm bijhouden, zijn collega's, zingen bij het koken en een goede cuisson (vakterm voor: de juiste garing). Het minst leuk: een slechte cuisson (goh ;-)) en wanneer andere chefs niet genoeg massa hebben gezet. Verder speelt Jules graag piano, tekent, maakt lange wandelingen in het bos en zoekt daar paddestoelen in het juiste seizoen. En tegen een avond pilsjes drinken zegt hij ook geen nee.

  Olesea Trofim

  Allround keukenmedewerker / patisserie
  Olesea maakt schoon, doet de was, maakt overheerlijke macarons en friandises, en staat op zaterdag de hele dag in de keuken voorgerechten en desserts te maken. Eigenlijk kan ze alles! Ze is de duizendpoot binnen het bedrijf.

  Sabine van Steenbeek

  Medewerker bediening
  Sabine is ons team twee jaar geleden komen versterken. Ze is bij 't Amusement terecht gekomen, omdat ze op zoek was naar een baan in de horeca die wat meer uitdaging bood dan het werk wat ze toentertijd deed. Haar vriend liep stage bij 't Amusement en zo was het contact met Estée snel gelegd. Wat ze leuk vindt is dat ze mee kan denken over de gang van zaken in het bedrijf. Ook het mede organiseren van en het werken op evenementen, maken de baan afwisselend en leuk. Minder leuk vindt ze het om op te ruimen en om de planten te verzorgen. Groene vingers heeft Sabine niet echt. Naast haar werk is Sabine druk met haar studie Facility management. Ook wordt er regelmatig een potje handbal gespeeld.

  Bram van de Logt

  assistent-sommelier/medewerker bediening
  Bram werkt sinds een jaar of 3 bij 't Amusement. Hij zocht een bedrijf waar hij de vrijheid zou krijgen om te leren en te groeien, maar dan wel op een manier die bij hem past. Bram geniet van de interacties met de gasten. Het liefst geeft hij iedereen een blijvende herinnering mee aan de tijd die ze in het restaurant doorbrengen. Met veel enthousiasme en aandacht worden alle gasten door de creatieve creaties van de keuken geleid. Tevens is hij de man van de wijn. Bram wordt minder blij van het poleren van glazen. Helaas moet dat toch af en toe gebeuren. Als je Bram tegenkomt buiten 't Amusement, zou het zomaar kunnen dat hij staat te dansen in de regen. Andere hobby's zijn uit het raam naar de wolken staren en schaken.

  Julia Hella Ranft

  Sommelier
  Julia werkt ondertussen alweer bijna een jaar bij 't Amusement. Een vreemd jaar om aan een nieuwe baan te beginnen, want ze heeft haar werkzaamheden in de bediening nauwelijks kunnen doen wegens Corona. Toch voelt ze zich op haar plek bij 't Amusement en heeft ze ook tijdens de corona periode zeker haar steentje bijgedragen! Maar gelukkig kan ze nu weer heel hard lopen om het alle gasten naar de zin te maken. Ze vertelt gasten graag over de wijnen en gerechten uit de keuken. Omdat ze zelf ook graag in de keuken staat is ze ook erg geïnteresseerd in wijn/spijs combinaties. Het leukste aan werken bij 't Amusement vindt ze het als ze een logistiek sterk servies draaien en er goed samengewerkt wordt met het hele team, ook wel de werkfamilie genoemd. En de lieve reacties van de gasten! Daar kan Julia soms zelf een beetje emotioneel van worden. Minder leuk is wanneer het voelt alsof er niet goed naar elkaar geluisterd wordt en er geen ruimte gemaakt wordt voor verbetering op de werkvloer. Na al dat harde werken zoekt Julia in haar vrije tijd de balans door zelf ook te genieten van een lekker wijntje, te gamen en (te) lang op bed te liggen met haar vriend Luuk en katten Pi & Nuka.

  Eliam Sanchez Hidding

  Hoofd afwas/magazijn meester
  Eliam is in de drie jaar die hij bij het Amusement werkt enorm gegroeid in zijn motivatie en kunnen. Hij staat voornamelijk in de afwas maar als het wonderkind dat hij is draait hij ook wel eens een dagje mee in de keuken of in de bediening. Altijd vrolijk, kijkt soms iets teveel op zijn telefoon zoals iemand van zijn leeftijd betaamd, maar desalniettemin een waardevol onderdeel van ons team!